7 - те най- здравословни сутрешни навика

12 януари 2021
7 - те най- здравословни сутрешни навика

     Ако започнете сутринта си по здравословен начин, ще се чувствате по- свежи през целия ден.
Вашите сутрини задават тон за целия ви ден. По-долу експертите по хранене, фитнес и уелнес разкриват 7 сутрешни навика, които ще ви направят много по- тонизирани и усмихнати.

 

       1. Вземете студен душ

Експерт: Анди Де Сантис

„Започвам деня си със студен душ или поне го започвам студено. Събужда ви и ви зарежда с енергия, като нищо друго и когато най-накрая пуснете топлата водата, я оценявате 1000 пъти повече.

 

      2. Отделете 5 минути за писане в журнал

Експерт: Мат Момборкет от „One Up Fitness“

„Това ни дава време да присъстваме и да се съсредоточим върху себе си, преди да се отдадем на деня. Попълването на журнал е чудесен начин да определите върху какви мисли трябва да се съсредоточите и от какви мисли можете да се освободите ... намалява мозъчната бъркотия. "

 

      3. Водата с лимон е ключова

Експерт: Анна Хе, уелнес експерт със седалище в Торонто

„Винаги е чудесна идея да започнете деня с чаша вода с лимон. Тялото ви е дехидратирано от осем часа сън и като цяло хората не пият достатъчно вода. „

 

      4. Закусете на растителна основа

Експерт: Анди Де Сантис

 „Всички смятат, че се нуждаем от мляко или яйца, за да закусим здравословно, но получаваме много протеини по друго време през деня. Предизвиквам клиентите си да се придържат към чисто растителна закуска. Избирам банани и бадеми или авокадо. "

 

    5. Правете упражнения с пет повторения

Експерт: Мат Момборкет от „One Up Fitness“

 „Това може да са пет лицеви опори, пет клякания. В петте няма нищо магическо, това е просто общо и лесно достъпно число за мнозинството и внушава навика да се движите сутрин. Освен това изследванията показват, че постигането на нещо, без значение колко малко е, в началото на деня, задава тонус през останалата част от нашия ден. "

 

     6. Спрете да натискате бутона за отлагане на алармата

Експерт: Анна Хе, уелнес експерт

Това е много трудно за прилагане (аз лично ставам с 3 аларми и поне 2 отлагания). „Това е страхотна умствена игра“, казва тя. „Всеки път, когато чуете алармата сутрин, не удряйте дрямка“, по този начин, бавно (но сигурно), ние ще тренираме телата си да стават от леглото по- лесно.

 

     7. Просто дишай

Експерт: Индърджот Сандхар, инструктор по йога

„Отделете от три до 10 минути, за да изчистите ума си и да се съсредоточите върху дъха си“, казва тя. "Изберете един от двата начина:продължително дълбоко дишане, или бързо дишане. "

 

Източник Арти Пател „Global News”


Коледна благотворителна кампания.1 декември 2021

Тази година, от „Добавка щастие“ решихме да украсим 16 журнала и да ги продадем за благотворителна кауза. Като 100 % от продажбите ще отидат за тази кауза. Всеки един журнал е украсен по различен начин и е уникален. 

прочети още