5 положителни ефекта от воденето на журнал

25 октомври 2020
5 положителни ефекта от воденето на журнал

Ежедневното попълване ще ти помогне:

  1. Да повишиш позитивното си мислене

Когато отделяте време да се съсредоточите върху добрите неща в живота си, вие естествено ставате по-позитивни. Записването на това, за което сте благодарни, може да Ви направи по-оптимистични, защото избирате да видите повече от позитивността в живота си и да дадете по-малко сила на негативните емоции. Въпреки че тези положителни аспекти от живота Ви може да се носят в подсъзнанието ви, записването им ги прави по-конкретни и реални.

 

  1. Да повишиш самоувереността си

Воденето на дневник е много лична дейност и Ви позволява да обърнете внимание на собствените си постижения. Доказано е, че демонстрирането на благодарност намалява социалните сравнения и когато изразявате това, за което сте благодарни, е по-малко вероятно да се възмущавате от другите. Изследване, публикувано през 2014 г., установи, че благодарността повишава самочувствието на спортистите и те са в състояние да се доверят на другите на по-високо ниво, защото имат повече самоувереност.

 

  1. Да спиш по-добре

Прекарването само на 15 минути преди лягане, записвайки няколко благодарни чувства, може да Ви помогне да имате много по-добър сън според проучване по темата. Мислейки за позитивните преживявания през деня или напомняйки си за какво трябва да благодарите, вие сте много по-малко склонни да размишлявате над притесненията си и следователно да изчистите ума си за добър нощен сън.

 

  1. Да се чувстваш по-щастлив

Показването на благодарност означава, че признавате добротата в живота си и като записвате тези неща, можете да почувствате повече положителни емоции, да се насладите на добри преживявания и да изградите силни взаимоотношения. Рецепта за много по-щастлив живот! Изследователите са установили, че хората, които пишат за благодарност, са по-оптимистични и се чувстват по-добре за живота си като цяло.

  1. Да намалиш стреса

Благодарните хора се грижат по-добре за себе си, което означава, че в дългосрочен план те живеят по-здравословно и следователно са в състояние да се справят със стреса по-добре. Учените са открили, че съсредоточаването върху чувствата на удовлетворение естествено противодейства на стреса и Ви кара да се чувствате много по-способни да се справите с всичко, което Ви се случва в живота.


Коледна благотворителна кампания.1 декември 2021

Тази година, от „Добавка щастие“ решихме да украсим 16 журнала и да ги продадем за благотворителна кауза. Като 100 % от продажбите ще отидат за тази кауза. Всеки един журнал е украсен по различен начин и е уникален. 

прочети още